• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Решетилівські краєзнавці побували в археологічному таборі біля Шишак

Решетилівські краєзнавці побували в археологічному таборі біля Шишак

2014-08-12

/Files/images/Біля археологічних знахідок в Шишаках.jpg В археологічному таборі біля селища Шишаки
Археологічні експедиції – одна з найбільш цікавих і змістовних форм залучення школярів до вивчення рідного краю. Наприкінці липня вихованці гуртків Решетилівського центру туризму і краєзнавства, восьмикласники Решетилівської гімназії Оля Захаренко, Оксана Бондарець, Катерина Блоха, Антон Гмиря та Максим Купенко разом із своїми наставниками І.О.Гмирею та П.О.Мосієнком на запрошення керівників наукової експедиції побували в археологічному таборі на околиці селища Шишаки.
Із 2009 року щороку науковцями тут здійснюються археологічні дослідження могильника черняхівської культури (IV століття н.е.), що випадково виявили свого часу біля місцевого глиняного кар’єру. Очолюють експедицію науковий співробітник Інституту археології НАН України Роман Рейда та завідувач відділом палеогончарства Інституту керамології – відділення Інституту народознавства НАН України кандидат історичних наук Анатолій Гейко.
В археологічній зміні брали участь учні Полтавського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості імені А.С.Макаренка, що в селі Ковалівка Полтавського району на чолі із заслуженим вчителем України Сергієм Сапєгіним, студенти з Києва та Полтави.
Решетилівські краєзнавці поселилися на кілька днів у польовому археологічному таборі, ознайомилися з методикою розкопок та побутом дослідників, побачили справжні знахідки, невимушено поспілкувалися з науковцями., відпочили на лоні неповторної природи шишацького краю.
Також, під час поїздки до Шишак, ми не оминули їх славну історію та ознайомилися із сучасним життям селища. Кількагодинну захоплюючу екскурсію Шишаками провів для учасників поїздки уродженець містечка І.О.Гмиря.

Ігор Купенко, методист районного центру туризму і краєзнавства, учасник поїздки

/Files/images/На розкопі (1).JPG/Files/images/На розкопі (2).JPG/Files/images/Розповідь Анатолія Гейка.jpg/Files/images/Учасники поїздки в Шишаки.jpg

/Files/images/В Шишаках на екскурсії.jpg/Files/images/Біля археологічних знахідок в Шишаках.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 189

Коментарi