• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Учасники обласного семінару-практикуму керівників пошуково-дослідницьких краєзнавчих об’єднань Полтавщини 16 квітня завітали в Решетилівку

Учасники обласного семінару-практикуму керівників пошуково-дослідницьких краєзнавчих об’єднань Полтавщини 16 квітня завітали в Решетилівку

2014-04-18

/Files/images/Решетилівський район (річка Псел).JPG
16 квітня 2014 року в Решетилівці відбувся обласний семінар-практикум для керівників пошуково-дослідницьких краєзнавчих об’єднань Полтавщини «Краєзнавство як засіб дослідження історичної та культурної спадщини рідного краю. Актуальні питання подальшого розвитку».
Методичне зібрання проводили працівники Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства на базі Решетилівської гімназії ім.І.Л.Олійника. На семінар завітали учасники з міст та районів області.
У ході семінару гості ознайомилися з діяльністю Решетилівського центру туризму і краєзнавства учнівської молоді з організації результативної краєзнавчої роботи в районі та із системою туристсько-краєзнавчої роботи Решетилівської гімназії ім.І.Л.Олійника.
Гості побували на відкритому заході – загально гімназійному конкурсі «Кращий краєзнавець 2014 року», який провела вчитель-методист, керівник історико-краєзнавчого гуртка «Стежинами рідного краю» Наталія Ширшова.
Потому учасники семінару відвідали музей історії школи гімназії (керівник Валентина Кошова) та кімнату-музей Почесних громадян Решетилівського району «Решетилівські обрії (керівник Наталія Ширшова). В ході практикуму відбулося невимушене спілкування з актуальних тем та проблем сучасного стану розвитку пошуково-краєзнавчої роботи.
Заключним акордом перебування гостей на Решетилівщині стало відвідання ними Решетилівської майстерні художніх промислів, де всі бажаючі мали можливість ознайомитися зі зразками художньої вишивки та килимарства, придбати вподобані сувеніри, вишиванки та замовити вироби.
Ігор Купенко, методист Решетилівського РЦТКум
Кiлькiсть переглядiв: 183

Коментарi