• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Юні краєзнавці з Решетилівської гімназії здобули перемогу на ХХХІ-му обласному зльоті юних краєзнавців та активістів шкільних музеїв Полтавщини

Юні краєзнавці з Решетилівської гімназії здобули перемогу на ХХХІ-му обласному зльоті юних краєзнавців та активістів шкільних музеїв Полтавщини

2014-03-25

/Files/images/IMG_5867.JPG Вихованці історико-краєзнавчого гуртка "Стежинами рідного краю" з керівником Ширшовою Наталією Олександрівною - переможці 31-го обласного зльоту юних краєзнавців Полтавщини
З 19 по 21 березня у Полтаві пройшов ХХХІ-ий обласний зліт юних краєзнавців та активістів музеїв при навчальних закладах, присвячений 200-річчю з дня народження Т.Г.Шевченка. Честь Решетилівщини захищали вихованці історико-краєзнавчого гуртка «Стежинами рідного краю» Решетилівської гімназії ім.І.Л.Олійника (керівник – Ширшова Н.О.). У роботі зльоту взяли участь 86 учасників із 12 міст і районів Полтавщини.
Вихованці історико-краєзнавчого гуртка Аліна Король, Марина Оренбурзька, Дарина Антонець, Тетяна Курись та Олександр Варшавський успішно представили краєзнавчу розвідку «Тарасові шляхи на Решетилівщині» під час роботи творчої майстерні «Літературне та історичне краєзнавство». Гуртківці презентували власноруч зібрані матеріали про перебування Т.Г.Шевченка на Решетилівщині, вивчення життєвого і творчого шляху Великого Кобзаря та видатних земляків-лауреатів Національної премії ім. Т.Г.Шевченка з Решетилівки. Виступ наших краєзнавців був визнаний одним з найвдаліших та здобув заслужену перемогу.
Найкращою на обласній виставці з досвіду роботи «Учитесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь» визнана і експозиція пошукових матеріалів «Решетилівська земля пам’ятає Кобзаря», зібраних юними дослідниками з гімназії.
Під час зльоту пройшла акція «Одягни вишиванку», всі учасники заходу як під час урочистого відкриття зльоту так і під час роботи творчих майстерень були зодягнені в національні вишиванки.
За підсумками роботи ХХХІ-го обласного зльоту юних краєзнавців гурток «Стежинами рідного краю» та його керівник нагороджені грамотами Департаменту освіти і науки та обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.
Привітаємо ж дітей та їх керівника з перемогою, побажаємо юних краєзнавцям і в майбутньому залишатися активними дослідниками цікавих сторінок з історії рідного краю.
Ігор Купенко, методист Решетилівського РЦТКум
Кiлькiсть переглядiв: 189

Коментарi