• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Юні туристи з селища Жовтневе Решетилівського району здійснили похід-розвідку з історичного краєзнавства по рідному краю

Юні туристи з селища Жовтневе Решетилівського району здійснили похід-розвідку з історичного краєзнавства по рідному краю

2013-05-21

/Files/images/Учасники походу-розвідки.jpg Учасники походу з Жовтневого
Комбінований спортивний туристський велосипедно-пішохідний похід-розвідку з історичного краєзнавства по території північної Решетилівщини за кільцевим маршрутом: селище Жовтневе – село Кривки – село Потеряйки – село Шкурупії – селище Жовтневе здійснили вихованці гуртка «Пішохідний туризм» Решетилівського РЦТКум, що дію при Жовтневому НВК.
Керівниками туристської групи стали Зимогляд Євгеній Вікторович (керівник гуртка) та Веклич Юрій Григорович (місцевий єгер та краєзнавець).
Похід був цікавий для його учасників насамперед пізнавальністю, новизною краєзнавчого матеріалу та тим, що вихованці гуртка змогли випробувати свої сили в подоланні природних перешкод на туристсько-краєзнавчому маршруті.
Маршрут подорожі пролягав через існуючі та вже зниклі села і хутори Решетилівщини. Щоби дістатися вже неіснуючого хутора Горові Потеряйки два учасники походу перебралися на човні через річку Говтва Грузька (в народі «Псьолівка»), решта в брід по купинах. Багато козацьких легенд дізналися діти від Юрія Григоровича Веклича про місцеву пам'ятку «гору Кізівер».
А ще похід запам'ятався його учасникам запахом степових польових трав, напрочуд гарними краєвидами рідної землі, відпочинком біля тихоплинної Говтви та сформованим відчуттям, що край у якому живеш є найкращим у світі.
Ігор Купенко, методист Решетилівського РЦТКум
Кiлькiсть переглядiв: 157

Коментарi