• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ІV-ий районний туристський зліт учнівської молоді Решетилівщини пам‘яті В.Г.Маценка відбувся з 13 по 16 вересня 2013 року в селі Фрунзівка

ІV-ий районний туристський зліт учнівської молоді Решетилівщини пам‘яті В.Г.Маценка відбувся з 13 по 16 вересня 2013 року в селі Фрунзівка

2013-09-17

/Files/images/Учасники 4-го турзльоту.jpg Учасники 4-го районного туристського зльоту учнівської молоді пам'яті В.Г.Маценка (с.Фрунзівка Решетилівського району, 16 вересня 2013 року)
Вже п’ятнадцятий рік поспіль вересневу тишу соснового бору біля села Фрунзівка наповнюють голосами юні туристи з усіх куточків Решетилівщини. Із 13 по 16 вересня 2013 року у Фрунзівському лісі пройшов IV-ий районний туристський зліт учнівської молоді пам’яті В.Г.Маценка.
Участь у зльоті взяли 72 спортсмени з 9 найсміливіших і найсильніших команд району. До Фрунзівського лісу, зокрема, приїхали команди таких шкіл: Жовтневого НВК, Решетилівської гімназії, Друголиманської, Демидівської, Піщанської, Плосківської, Сухорабівської, Шевченківської шкіл І-ІІІ ступенів та Шамраївської ЗОШ І-ІІ ступенів.
Мінлива осіння погода внесла корективи у програму змагань, але не стала на заваді гострій і безкомпромісній боротьбі за призові місця.
У п’ятницю, 13 вересня відбулося урочисте відкриття зльоту, на яке завітав начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Решетилівської райдержадміністрації В.Г.Зінченко. Право підняти державний прапор отримала капітан команди Жовтневого НВК Кучук Валентина (саме команда цього навчального закладу на минулому ІІІ-му зльоті стала абсолютним переможцем як у спортивній, так і в конкурсній програмах).
Хвилиною мовчання учасники зльоту вшанували пам’ять про уродженця Фрунзівки, організатора туристсько-краєзнавчого руху на Решетилівщині Василя Григоровича Маценка. До підніжжя його пам’ятника представники команд поклали квіти.
Цього ж дня, відбувся конкурс літературно-музичних композицій «Тих днів не змовкне слава», присвячений 70-річчю визволення Решетилівщини від фашистських загарбників. Найкраще виступили команди Шамраївської школи (І-е місце), Решетилівської гімназії (ІІ-е місце) та Жовтневого НВК (ІІІ-є місце).
У суботу, 14 вересня конкурсну програму продовжила «Історико-краєзнавча вікторина», теж присвячена 70-річчю визволення рідного краю. Найкращими знавцями історії Решетилівщини воєнної пори 1941-1945 років виявилися юні туристи-краєзнавці з Друголиманської школи, які і здобули І-е місце. На висоті знову були шамраївські туристи-краєзнавці, що стали другими. Також, вдало виступили «дебютанти» – плосківські туристи, які вперше за минуле десятиріччя прибули до Фрунзівки.
У суботу пройшли і особисті змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості серед дівчат та хлопців. Проте, якщо дівчата встигли всі виступити, то змагання серед хлопців через зливу Головна суддівська колегія змагань вимушена була зупинити і перенести на неділю.
Щодо дівчат, то в суботу «золото» отримала Кучук Валентина, «срібло» – Філончук Галина (обидві представниці Жовтневого НВК), а «бронзу» – Шептенко Валентина (Шевченківська ЗОШ).
За підсумками особистих змагань серед хлопців, які завершилися у неділю 15 вересня, місця розподілилися таким чином, що всі медалі «зібрала» команда Жовтневого НВК. Зокрема, перше місце здобув Антонець Сергій, друге – Антоненко Олександр, а третє – Дубовик Олег.
Цього ж дня на завершення програми зльоту були проведені командні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості. Перемогу знову святкували юні туристи із Жовтневого, друге місце посіли шевченківські, а третє – демидівські туристи.
На жаль, через негоду не були проведені змагання зі спортивного орієнтування. Тому, загальний залік по спортивній програмі був підведений по двох видах змагань (особистих та командних змаганнях з ТПТ).
У загальнокомандному заліку переможцем зльоту по спортивній програмі знову, як і торік, стала команда Жовтневого НВК (керівники Зимогляд Є.В., Зленко Т.С.), підтвердивши статус найсильнішої команди району. «Срібним» призером стала команда Шевченківської школи (керівники Кисельов В.Ю., Дикопавленко О.О.), а «бронзовим» – команда Демидівської школи (керівники Кисельов Ю.В., Стешенко В.М.).
У загальнокомандному заліку по конкурсній програмі перше місце здобули шамраївські туристи (керівники Сторіжко Л.А., Сьомак О.Д.), другий і третій результати в туристів із Другого Лиману (керівники Калініченко С.Г., Артюх О.І.) та Жовтневого НВК (керівники Зимогляд Є.В., Зленко Т.С.).
Переможці змагань нагороджені дипломами відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Решетилівської райдержадміністрації, призери – грамотами Решетилівського районного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.
Ігор Купенко, методист Решетилівського РЦТКум
Кiлькiсть переглядiв: 251

Коментарi