• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 25-26 серпня у селі Фрунзівка на Решетилівщині відбувся навчально-тренувальний збір шевченківських туристів

25-26 серпня у селі Фрунзівка на Решетилівщині відбувся навчально-тренувальний збір шевченківських туристів

2013-08-28

/Files/images/Шевченківські туристи 2.jpg Шевченківські туристи - учасники навчально-тренувального збору (с. Фрунзівка, 25-26 серпня 2013 року)
З 25 по 26 серпня 2013 року у лісовому борі села Фрунзівка Решетилівського району відбувся навчально-тренувальний збір із техніки пішохідного туризму та спортивного орієнтування учнівської туристської команди Шевченківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Метою навчально-тренувального збору вихованців гуртка «Пішохідний туризм» (керівник гуртка – Кисельов Віталій Юрійович) Решетилівського районного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді була підготовка до ІV-го районного туристського зльоту учнівської молоді пам’яті В.Г.Маценка, проведення якого заплановане на середину вересня.
Програма збору включала в себе як тренування із пішохідного туризму на дистанції «Смуга перешкод», так і змагання зі спортивного орієнтування. Зокрема, юні туристи відпрацьовували вміння і навички в подоланні природних та штучних перешкод на етапах "Скельна ділянка", "Крутопохила навісна переправа", "Похилі паралельні мотузки вверх", "Вертикальний спуск", "Траверс схилу", "Підйом спортивним способом", "Навісна переправа", "Переправа по жердинах".
Особливу увагу приділяли відпрацюванню елементів командної техніки, взаємодії учасників команди.
На завершення навчально-тренувального збору були проведені змагання з орієнтування на місцевості в заданому напрямку. Кращими в «полюванні» за контрольними пунктами серед хлопців стали Зоп Костянтин (11 клас) та Обревко Максим (5 клас), а серед дівчат Шишкіна Наталія (8 клас), Писаренко Галина (11 клас) та Шептенко Валентина (10 клас).
Віталій Кисельов, керівник гуртка "Пішохідний туризм" Решетилівського РЦТКум при Шевченківській ЗОШ І-ІІІ ступенів
Кiлькiсть переглядiв: 191

Коментарi