• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Похід решетилівських туристів по гірських масивах Боржава та Західні Горгани

Похід решетилівських туристів по гірських масивах Боржава та Західні Горгани

2017-08-01

/Files/images/На перевалі Присліп..JPG Туристська група Решетилівського РЦТКум (керівники В.Ю.Кисельов, Ю.В.Кисельов) на гірському перевалі Присліп.
Із 17 по 27 липня з метою участі у Всеукраїнських змаганнях на кращий спортивний туристський похід решетилівські туристи здійснили пішохідний похід 3 ступеня складності Українськими Карпатами.
Туристів очолили досвідчені керівники Віталій Юрійович та Юрій Валентинович Кисельови. До складу групи увійшли вихованці гуртка «Пішохідний туризм» Решетилівського районного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді (директор Олександр Вікторович Карамушка) Єлизавета Варшавська, Антон Черепанов, Крістіна Рябокуль, Анна Халус, Інна Бублик, Вероніка Уманець, Едуард Шанта та Вадим Чопенко.
Похід розпочався у селі Пилипець, а завершився біля села Синевирська Поляна Міжгірського району Закарпатської області. Маршрут подорожі протяжністю 75,6 км проліг гірським масивом Боржава та Західними Горганами. Туристам вдалося підкорити вершини висотою більше 1500 метрів – Магура-Жиде (1518 м) та Кам’янка (1578 м) та піднятися на гори Гимба (1491 м) і Озерна (1496 м).
Також, діти помилувалися найвищим водоспадом України Шипотом, а з вершини Озерна спустилися до другого за глибиною озера України та найбільшого озера Карпат – Синевир. На завершення походу його учасники відвідали реабілітаційний центр бурого ведмедя у Національному природному парку «Синевир».
Вихованці та педагоги Решетилівського районного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді висловлюють щиру вдячність Решетилівському селищному голові Володимиру Вікторовичу Кузьменку та начальнику відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Решетилівської райдержадміністрації Володимиру Григоровичу Зінченку за сприяння та надану допомогу у проведенні походу.
Ігор Купенко, методист Решетилівського районного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді

/Files/images/На гірському хребті Боржава..JPGНа гірському хребті Боржава./Files/images/На озері Синевир..JPGНа озері Синевир.

Кiлькiсть переглядiв: 247

Коментарi