• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Решетилівські етнографи-краєзнавці – лауреати 34 обласного зльоту юних фольклористів-етнографів

Решетилівські етнографи-краєзнавці – лауреати 34 обласного зльоту юних фольклористів-етнографів

2017-03-18

/Files/images/Етнографи-краєзнавці - лауреати 34 зльоту.JPG Вихованці гуртка "Етнографічне краєзнавство" (керівник Л.І.Войтович) Решетилівського РЦТКум - лауреати 34 обласного зльоту юних краєзнавців (м.Полтава, 5 березня 2017 року)
З 15 по 17 березня 2017 року в місті Полтаві пройшов 34 обласний зліт юних краєзнавців (фольклористів-етнографів) та активістів етнографічних музеїв при навчальних закладах.
У заході взяли участь 120 кращих вихованців фольклорних та етнографічних об’єднань, активістів етнографічних музеїв при навчальних закладах із 19 районів і міст області, Полтавської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів № 2 Полтавської обласної ради.
Решетилівщину на зльоті представляли вихованці етнографічно-краєзнавчого гуртка (керівник гуртка Ліна Іванівна Войтович) Решетилівського районного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, що діє при Решетилівській ЗОШ І-ІІ ступенів. Це Алла Пасічна, Юлія Литвиненко, Альбіна Шкурупій, Альбіна Даценко та Олег Голуб.
Порядок проведення зльоту включав: організацію виставки з досвіду роботи «Досягнення юних краєзнавців (фольклористів-етнографів) та активістів етнографічних музеїв при навчальних закладах»; роботу творчих майстерень: «Скарбниця народної мудрості»; «Кришталеві джерела»; «В українській світлиці»; проведення благодійної акції «Подаруй частинку тепла» та майстер-класів з різних видів декоративно-ужиткового мистецтва. Учасники та гості зльоту долучилися до участі в акції «Одягни вишиванку».
Під час виставки та роботи творчих майстерень учасники представили матеріали, що висвітлюють пошуково-дослідницьку роботу фольклорних та етнографічних об’єднань, презентували діяльність етнографічних музеїв навчальних закладів як осередків збереження історико-культурних пам’яток українського народу та основних місць проведення масових заходів національно-патріотичного спрямування.
Під час благодійної акції «Подаруй частинку тепла» відбувся збір коштів, листівок, малюнків до «Скриньки Добра», подарунків-посилок воїнам – учасникам антитерористичної операції з Полтавської області.
За підсумками роботи зльоту згідно наказу Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації від 17.03.2017 року № 93 (додатки 1,2,3,4,5,6) «Про підведення підсумків 34 обласного зльоту юних краєзнавців (фольклористів-етнографів) та активістів етнографічних музеїв при навчальних закладах» вихованці гуртка «Етнографічне краєзнавство» стали його лауреатами.
Також, решетилівські етнографи-краєзнавці нагороджені грамотами Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства за найкраще висвітлення досвіду роботи на виставці «Досягнення юних краєзнавців (фольклористів-етнографів) та активістів етнографічних музеїв при навчальних закладах» та за активну участь у благодійній акції «Подаруй частинку тепла».
Світлини про участь решетилівських фольклористів-етнографів дивіться у ФОТОАЛЬБОМІ.
Також, до Вашої уваги СЮЖЕТ ПРО 34 ЗЛІТ телевізійної компанії "Лтава" з випуску новин за 16 березня 2017 року.
Ігор Купенко, методист Решетилівського районного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді
Кiлькiсть переглядiв: 262

Коментарi