• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Малобакайські та решетилівські екскурсоводи - переможці та призери обласного конкурсу "Край, в якому я живу-2017"

Малобакайські та решетилівські екскурсоводи - переможці та призери обласного конкурсу "Край, в якому я живу-2017"

2017-02-21

/Files/images/Члени Ради шкільного музею.jpg Члени Ради музею українських старожитностей (керівник Людмила Петрівна Москівець)
Обласний тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу» щойно вперше відбувся у місті Полтаві.
Конкурс започаткований наприкінці 2016 року і цьогоріч у ньому брали участь шкільні музеї етнографічного, військово-історичного профілю та музеї історії освіти.
На обласний тур були представлені матеріали 38 музеїв області.
Нині на Решетилівщині 10 юридично зареєстрованих шкільних музеїв, координацію роботи яких здійснює районний центр туризму і краєзнавства. В обласному конкурсі виявили бажання взяти участь два музеї (з чотирьох, що мали право). Це музей українських старожитностей при Малобакайській ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник музею вчителька української мови та літератури Людмила Петрівна Москівець) та музей історії освіти при Решетилівській гімназії ім.І.Л.Олійника (керівник музею вчителька зарубіжної літератури Валентина Миколаївна Кошова).
Учасники конкурсу мали представити роботу музею у вигляді відеофільму чи слайдової презентації та текстового опису.
Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації від 17.02.2017 № 44 «Про підсумки обласного туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу» перше місце в обласному турі конкурсу «Край, в якому я живу» за напрямом «Музеї етнографії» здобули юні малобакайські екскурсоводи музею українських старожитностей Олександра Терещенко та Євгенія Лукинчук (на фото), які за допомогою власноруч змонтованого відеофільму «В океані рідного народу – відкривай духовні острови» провели блискучу віртуальну екскурсію шкільним музеєм.
Вдалою стала і змістовна відеопрезентація роботи юних решетилівських екскурсоводів музею історії школи Насті Калініченко, Катерини Назаренко, Крістіни Попович та Юлії Харченко «Етапи розвитку освіти в містечку Решетилівка в ХІХ – ХХІ століттях», що посіла третє місце в обласному конкурсі за напрямом «Музеї історії навчального закладу (історії освіти)».
Діти та їхні наставники – керівники шкільних музеїв нагороджені грамотами Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації.
Щиро вітаємо переможців та призерів з високими досягнутими результатами, а малобакайським дівчатам-екскурсоводам Олександрі та Євгенії бажаємо гідно представити Полтавщину на всеукраїнському рівні та віримо у їхню перемогу!
Ігор Купенко, методист Решетилівського районного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді
/Files/images/Терещенко Олександра та Лукинчук Євгенія (зліва-направо) проводять екскурсію в музеї.jpgПід час екскурсії в музеї українських старожитностей/Files/images/Терещенко Олександра та Лукинчук Євгенія (зліва-направо).jpgОлександра Терещенко та Євгенія Лукинчук
Кiлькiсть переглядiв: 392

Коментарi