• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Юні етнографи-краєзнавці – учасники майстер-класу

Юні етнографи-краєзнавці – учасники майстер-класу

2016-10-25

/Files/images/Майстер-клас з Бабенко О.О..JPG Майстер-клас проводить син Надії Несторівни Бабенко, викладач ПНПУ ім.В.Г.Короленка Олександр Олексійович Бабенко.
19 жовтня 2016 року працівниками Решетилівського художнього професійного ліцею для дітей був проведений майстер-клас «Збереження і продовження народних традицій на творчості Надії Несторівни Бабенко». Участь у ньому взяли і вихованці гуртка «Етнографічне краєзнавство» Решетилівського районного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, що діє при Решетилівській ЗОШ I-II ступенів (керівник гуртка Ліна Іванівна Войтович).
Юні етнографи мали унікальну можливість доторкнутися до прекрасного, перейняти найкращі традиції української вишивки, килимарства та живопису, які плекала у своїй творчості Надія Несторівна Бабенко – художник декоративного мистецтва у галузі художнього ткацтва, Заслужений майстер народної творчості України, лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка, член Спілки майстрів народного мистецтва.
Спочатку для присутніх був продемонстрований фільм про заслужену мисткиню, де сама Надія Несторівна відкрила сторінки своєї біографії та творчості. У виставковій залі Центру культури і дозвілля «Оберіг», де й досі триває ювілейна виставка Надії Несторівни були проведені високопрофесійні майстер класи, які для гостей проводили найкращі майстри, справжні знавці своєї справи та надзвичайно талановиті люди: майстер виробничого навчання Решетилівського художнього професійного ліцею Надія Вікторівна Вакуленко, викладач Юлія Сергіївна Тушко та син Надії Несторівни Бабенко Олександр Олексійович Бабенко. Вкотре переконуємося, що Надії Несторівні вдалося започаткувати ті вічні і прекрасні традиції, що передаються із покоління в покоління та прославляють наш рідний край.

За матеріалами сайту «Решетилівський художній професійний ліцей»

/Files/images/Майстер-клас 6.JPG/Files/images/Майстер-клас 2.jpg/Files/images/Майстер-клас 1.JPG/Files/images/Майстер-клас 3.jpg/Files/images/Майстер-клас 4.jpg/Files/images/Майстер-клас 5.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 309

Коментарi