• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Козацькими стежками рідного краю мандрували юні туристи Решетилівського центру туризму і краєзнавства

Козацькими стежками рідного краю мандрували юні туристи Решетилівського центру туризму і краєзнавства

2016-07-19

/Files/images/Похід Купенка 2016.jpg Учасники експедиційної групи на Шар-горі (с.Приліпка Козельщинського району, 07 липня 2016 року)
Історико-краєзнавчу експедицію «Козацькими стежками» в рамках Всеукраїнського конкурсу на кращу туристсько-краєзнавчу експедицію з активним способом пересування «Мій рідний край» здійснила туристська група під керівництвом методиста Решетилівського районного центру туризму і краєзнавства Ігоря Купенка. До складу експедиційної групи увійшли 11 осіб – вихованців та педагогів позашкільного закладу, представників Решетилівської гімназії ім..І.Л.Олійника та Покровської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Зокрема, у поході брали участь вихованці гуртків Володимир Нечахін, Петро Рукавиця, Максим Купенко, Максим Пазечко (Решетилівська гімназія ім.І.Л.Олійника), Оксана Книш, Надія Яковлєва, Едуард Плужник, Олексій Кук (Покровська ЗОШ І-ІІІ ступенів) та педагоги, керівники гуртків Ігор Гмиря та Євгеній Зимогляд.
Туристи-краєзнавці мандрували колишніми козацькими селами і хуторами Решетилівської сотні Полтавського полку, Остап’євської та Говтв’янської сотень Миргородського полку, а нині селами Решетилівського, Великобагачанського, Глобинського та Козельщинського районів.
Маршрут спортивного туристського походу 3-го ступеня складності протяжністю в 78 км розпочався у давньому заснованому запорізьким козаком селі Шилівка, проліг через Остап’є, Федорівку, Приліпку. Хорішки, Пашенівку, Буняківку, Дружбу, Шевченкове, Капустяни, Пасічники, Сені та закінчився у сотенному містечку Решетилівка.
Члени експедиційної групи побували в центрі колишньої козацької сотні – селі Остап’є, відвідали свято Івана Купала, піднялися на знамениту Шар-гору в селі Приліпка, з якої для мандрівників розкрився чудовий краєвид на інше сотенне містечко – стародавню Говтву, загалом розширили свій кругозір, доторкнувшись до тисячолітньої історії рідного краю.
Світлини з експедиції дивіться у Фотоальбомі.
Ігор Купенко, методист Решетилівського районного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді
Кiлькiсть переглядiв: 370

Коментарi